Coronavirus en je reisverzekering

Eind 2019 is het coronavirus uitgebroken. Nu zijn er veel vragen over de reis- en annuleringsverzekering. Daarom heeft Vermeulen Verzekeringen verschillende belangrijke vragen op een rij gezet.

Heb je een vakantie geboekt en geldt er voor je bestemming een negatief reisadvies vanwege het coronavirus? Dan ben je waarschijnlijk genoodzaakt jouw reis te annuleren. Dat is natuurlijk heel jammer.
Neem altijd eerst contact op met Vermeulen Verzekeringen om de situatie door te spreken. Het kan per verzekerde verschillend zijn wat voor reis- en annuleringsverzekering er is afgesloten en wanneer de kosten van annuleren vergoed gaan worden.
Niet elke reisverzekering is het zelfde. 

Als je voor een vergoeding in aanmerking komt gelden er bij verzekeraars verschillende termijnen. Zo kan je bij de ene verzekering pas een week voor vertrek annuleren en bij de ander al acht weken voor vertrek.
Vraag dit dus eerst even na voordat je gaat annuleren!

Mocht je nu van plan zijn om een vakantie te boeken. Dan is er waarschijnlijk geen dekking als je deze later wil annuleren i.v.m. het coronavirus. 

Deze aanpassing houdt in veel gevallen in dat er geen annuleringskosten worden vergoed wanneer een nieuwe reis, die geboekt is in of ná maart 2020, niet doorgaat of moet worden onderbroken door de gevolgen van het coronavirus en/of het handelen van overheden en andere bevoegde instanties vanwege het coronavirus.

Als je een vliegtuigticket los geboekt hebt dan komt deze waarschijnlijk voor je eigen rekening. Het beste kun je even contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij om te kijken of ze iets regelen. Veel vliegtuigmaatschappijen hebben inmiddels oplossingen hiervoor. Mocht dit niet zo zijn, dan biedt wellicht de verzekering een uitweg. 

Meer informatie over reizen en het coronavirus.

Informatie van Reisorganisaties en Vliegtuigmaatschappijen

Mocht je je vakantie via een reisorganisatie hebben geboekt? Neem dan eerst contact op met de reisorganisatie. Bij veel reisorganisaties kun je de reis omboeken, je geld terugkrijgen of een tegoedbon krijgen om later een nieuwe reis te boeken. Onderstaande een aantal organisaties waarbij je informatie in kan winnen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lees ook eens..